peterssonemelie

Alla inlägg den 12 april 2013

Av Emelie - 12 april 2013 16:48

Idag på jobbet fick jag och min kollega gjort något väldigt efterlängtat, vi städade ladugårdens hjärta, mjölkgropen. Det var som att man kunde spegla sig i mjölkorganen :) så jäkla gött! En mjölkgrop ska ALDRIG vara skitig efter avslutad spolning, och under mjölkningen ska maskinerna alltid spolas också. Mjölk är en färskvara och mejeriprodukt, och bajs ihop med mjölk är ungefär lika attraherande som drottning Sylvia och Svullo ;)

Av Emelie - 12 april 2013 04:07

Idag är det en vecka sedan jag lämnade vackra Skåne och brösarps backar! Var där ett par dar och hälsade på min kusin m familj. Någon vackrare natur var det längesen jag skådat och närheten till havet gjorde mig helt otroligt lugn. Vet inte riktigt vad det är med mig och havet, men havet har alltid vart som en slags magnet för mig! Att åka ner dit var som att ladda om batterierna lite, lämnade all "skit" hemma och tog hand om bara mig själv och vi hade det verkligen supermysigt. När man inte ses så ofta och umgås så på tu man hand som vi gjorde så uppskattar man tiden och tar tillvara på den på ett helt annat vis. Längtar verkligen tillbaka redan !

Idag är det kalvpass på mitt schema. Då mjölkar man de 2 första grupperna med den som mjölkar, sen mjölkar man behandlingsavdelningen för att sedan ge alla kalvar mjölk och annat ätbart. Man strör hos alla kalvar och ser till att varje liten ny generation får det absolut bästa man kan ge dom, så blir det ju givetvis en hel massa mys med de underbara små liven också <3 så gör ja ju andra helgpasset i rad denna helgen, tack och lov för att ja jobbar med Frida :D

Ovido - Quiz & Flashcards