peterssonemelie

Alla inlägg den 13 april 2013

Av Emelie - 13 april 2013 12:58

Ligger i soffan hemma hos bror me familj å kollar på disneys Robin Hood med barnen. Oavsett ålder så går Disney filmerna alltid hem!

Morgon passet idag gick hur bra som helst, om man bortser från den trasiga bommen till uppsamlingsfållan (där korna står och väntar på att få gå in i gropen). Bommen är en viktig arbetare för oss! Den spar mycket tid och gör ett mycket bra arbete. När man hämtat en grupp till mjölkning hissas den ner bakom korna, så trycker man på en knapp nere i mjölkgropen så åker den bakom korna och gör så de går framåt så att korna hela tiden är nära till hands för oss och så att de står framme vid gropen när det är dags att släppa in nya kor när man mjölkat färdigt en sida, då behöver inte vi gå upp i uppsamlingsfållan och jaga fram dom, på så vis sparar det tid och jobb. Så nu hoppas jag att chifen lagat den till i eftermiddag, annars blir det svårt att mjölka eftersom ner nu ligger jäms backen, framför öppningen till uppsamlingsfållan. Så kommer inte den väck får vi inte in några kor där och på så vis kan vi inte mjölka.

Håller tummarna för att eftermiddagspasset löper lika fint som morgonens och önskar er alla en bra dag :) de blir inte bättre än vad man gör de till !

Ovido - Quiz & Flashcards