peterssonemelie

Alla inlägg den 7 augusti 2013

Av Emelie - 7 augusti 2013 13:54

Just nu har vi 7 damer ståendes i ladugården som ständigt låter oss veta att de är där, det nalkas semestertider för dom då de ska sinas (man slutar mjölka kon 2 månader innan kalvning för att de ska få en viloperiod och för att de innan kalvning ska producera råmjölk) och just nu står de på halmdiet, för att de ska bli svårare för dom att producera mjölk. Dieten funkar bra, inte en enda gång än har de blivit mjölkade men de är inte värst nöjda flickorna, de tycker minsann att de också borde få ensilage och kraftfoder! Igår fick de en famn full ensilage var ungefär, å så lyckliga di blev :D Och Varenda gång jag ska ge korna mittemot kraftfoder gör de ett tappert försök att med huvudet roffa åt sig kärran . Så det gäller att hålla hårt i den.

Men idag är alfa Laval här och servar kraftfodervagnen, så snart slipper vi handge kraftfoder :) haha, när vi testkörde kraftfodervagnen förut fram och tillbaka över foderfordet var lyckan gjord för damerna, de kollade storögt, men den lyckan vart ju förgäves. Nehe, tänkte de väl, inget gött fick vi ur den heller :p snart får de i allafall komma ut till sinhagen på semester, där de går till kalvning ungefär. Där kommer de ha de så gött så :)

Efter en tidig middag ska jag nu försöka vila en stund fram till eftermiddags mjölket, ikväll ska de provmjölkas för första gången på boarp ;) då gäller det att va fokuserad, för under provmjölkningar kan ALLT hända :p

Sinande damer

Ovido - Quiz & Flashcards