peterssonemelie

Alla inlägg den 14 augusti 2013

Av Emelie - 14 augusti 2013 23:46

Till en början gick de Inge vidare att få tag i de två sinekorna som skulle med hem, de roade sig med att hålla oss i rörelse. När vi trodde att vi lyckats driva dom åt rätt håll mot djurkärran och grindarna så var det som ett bowlingklot kom farandes, alla splittrades och så var det bara att börja om.

Till slut fick vi låna snabbstolp och bredare eltråd, av de gjorde vi en fålla till djurkärran. Åh jisses sicken skillnad, det gick på två röa! :)) och väl hemma gick de in så fint i lagårn så.

Det tar emot att behöva säga det här , vill inte !!! Men de känns som höst ute nu :( Snälla rara, ge oss en sista smak av sommaren du guvmilda vädergud. Gillar inte alls de här med att klä på mig en massa å gå runt och frysa :(

Och stugan som jag tillfälligt bor i är inte vinterbonad, och de känns nu när de är så rått ute :/ svinkallt :(

Efter lagårn ikväll rastade jag polarisen och 2 av chefens hundar, grymt fin utsikt uppifrån fårhagen ner över gårdsplanen och ladugården :)

Så glad över att få jobba med det jag verkligen brinner för! <3

Av Emelie - 14 augusti 2013 13:29

I förrgår fick äntligen sinekorna komma ut, nu är det en dam som står inne och håller kör helt ensam :) fantastiska stämmor de har, tösera!!

De 7 som fick komma ut blev överlyckliga och dagen till ära hade markägaren till sinekohagen utökat betet till damerna, så vi kunde ju glömma att få med oss de två hem som snart ska kalva, vi gör ett nytt försök idag istället :)))

Ovido - Quiz & Flashcards