peterssonemelie

Alla inlägg under augusti 2013

Av Emelie - 7 augusti 2013 13:54

Just nu har vi 7 damer ståendes i ladugården som ständigt låter oss veta att de är där, det nalkas semestertider för dom då de ska sinas (man slutar mjölka kon 2 månader innan kalvning för att de ska få en viloperiod och för att de innan kalvning ska producera råmjölk) och just nu står de på halmdiet, för att de ska bli svårare för dom att producera mjölk. Dieten funkar bra, inte en enda gång än har de blivit mjölkade men de är inte värst nöjda flickorna, de tycker minsann att de också borde få ensilage och kraftfoder! Igår fick de en famn full ensilage var ungefär, å så lyckliga di blev :D Och Varenda gång jag ska ge korna mittemot kraftfoder gör de ett tappert försök att med huvudet roffa åt sig kärran . Så det gäller att hålla hårt i den.

Men idag är alfa Laval här och servar kraftfodervagnen, så snart slipper vi handge kraftfoder :) haha, när vi testkörde kraftfodervagnen förut fram och tillbaka över foderfordet var lyckan gjord för damerna, de kollade storögt, men den lyckan vart ju förgäves. Nehe, tänkte de väl, inget gött fick vi ur den heller :p snart får de i allafall komma ut till sinhagen på semester, där de går till kalvning ungefär. Där kommer de ha de så gött så :)

Efter en tidig middag ska jag nu försöka vila en stund fram till eftermiddags mjölket, ikväll ska de provmjölkas för första gången på boarp ;) då gäller det att va fokuserad, för under provmjölkningar kan ALLT hända :p

Sinande damer

Av Emelie - 6 augusti 2013 12:16

Sommaren har ju inte bara inneburit fest. Jag sa ju som sagt upp mig från mitt gamla jobb med omedelbar verkan, strax därefter blev jag tillfrågad av mina gamla arbetsgivare om jag skulle vilja börja jobba för dom igen, då de köpt ett nytt ställe. Så under sommaren har jag vart med lite smått och fixat till ladugården. När de köpte denna gården fanns det inte någon mjölkledning, en stor del av rälsen var borta och mycke av inredningen. Först var vi på en gård i närheten av Fristad och plockade ner en mjölkledning samt utrustning i mjölkrummet och hela mjölkrälsen. Men när mjölkledningen skulle upp blev det inte som mina arbetsgivare tänkt sig så de fick köpa ytterligare en mjölkledning. Mina arbetsgivare och min jobbarkompis kämpade in i det sista och till slut så var allt på plats och korna kunde anlända. Ända från Småland hade de två första lassen med kor färdats, och några snällare kor har jag aldrig träffat!! Och de andra korna, som några dar senare fyllde resterande platser i ladugården som kommer från rångedala, de var minst lika snälla :D några röda som har vart lite små nervösa, dels för att de är första kalvare å sen för att de är just röda :p men jag tycker att jag fått ett bra hum om var individ nu och vi har fått in en rutin nu som vi jobbar efter. Och att mjölka med mjölkräls och milkmaster är ju som att vara i himmelriket. Allt är lätt arbetat och jag älskar ladugården!

Och de två kvigorna som kalvat in den senaste veckan är som 2 gamla kor, aldrig vart med om några snällare kvigor ?

Jag är så jäkla förtjust i dom här korna så det går inte att beskriva med ord :D de är så himla lätta att hantera, vi både släpper ut och tar in korna på en man, utan problem.

Trodde inte chefen när hon sa att de hade gått så bra, nu är hon ju iofs den envisaste människa ja träffat och det finns inget som inte går! Men jag testade imorses, och det gick sååå jäkla bra :D fyfan va redia våra tjejer är!! Och kalvarna är så jäkla duktiga. Levnadsglada och matglada bebisar ! :)

Haha, nu har ju veckorna sen korna kom inte enbart vart en dans på rosor. Vi skulle kunna skriva en novell om de 3 första veckorna på boarp, en sinande vattenbrunn, täppta golvbrunnar, kraftfoder som inte kommit i tid och kraftfoderbilar som vält på vägen hit, lösgående får, lösgående kor, de första kalvarna som föddes var tvillingar, typiskt nog en å vart :p när min kusin gjorde sitt första besök blev hon liggande i magsjuka, i min stuga har en å samma fågel eller 2 väldigt identiska vart på besök inomhus inom loppet av 1 vecka.. Kan göra detta inlägg långt eller längre än vad det redan är. Sysselsatta har vi alla vart på ett eller annat vis :) härliga Boarp. Haha :)))

Av Emelie - 5 augusti 2013 14:32

På att uppdatera här! Haha. Det har vart helt galet sen sist, jag har verkligen utnyttjat min "semester" och ledighet på jobbet till fullo. Den här sommaren har verkligen vart den bästa sommaren av alla somrar jag upplevt :)))

Sweden Rockabilly festival va grymt, så jäkla kul. Tur med vädret hade vi, folket va as skönt och stämningen var på topp. Innan Rockabilly festivalen spenderade jag en välbehövlig vecka i Skåne och 2 veckor efter Rockabilly festivalen åkte jag till power meet i Västerås.

Där hade vi också tur med vädret, folket var toppen, "sov" i segelbåt och jänkare (har nog aldrig sovit så dåligt som den natten), blåmärken på hela kroppen och solade å brände mig på ett busstak! Haha.. Där lärde jag känna en av de underbaraste människorna jag någonsin träffat, och massa andra galet roliga smålänningar samt två ypperligt trevliga skaraborgare.

Två veckor efter Västerås var det dags för wheels and wings i Falkenberg. Där ockuperade vi en parkering 2 minuters gångväg från Skrea och med ströget 1 m från bakluckan på fåååården och tältet ca 3 meter från motorhuven ! Badade i havet, var vaken till solen åter gick upp, härjade å drack öl, brände mig lite till, lärde känna 2 underbara brudar, åkte cabe, vi hade egen trubadur, umgicks me min underbara smålänning och härjade lite till :))

Och det bästa av allt, det är inte många droppar regn som fallit denna sommaren! Haft så otrolig tur med vädret. Och än är inte sommaren helt över :)) så lite fler roligheter hinns med :)) wiiiiii!! Och den 24 augusti är min puppis leveransklar ?

Ovido - Quiz & Flashcards