peterssonemelie

Alla inlägg den 12 april 2014

Av Emelie - 12 april 2014 23:52

Började tidigare i lagårn idag, Erik, som hjälpte mig igår, har fyllt år. Så mina arbetsgivare hade kalas för han och deras gemensamma son idag, smörgåstårta! Så jäkla go :D

hade ett jäkla flyt i lagårn, ingen lammning, INGET krångel. Inte ens under mjölkningen. De var väldigt medgörliga i eftermiddags kossorna, de enda som hördes var ljudet från mjölkmaskinerna under mjölket och ett å annat stånkande när nån reste sig ;)

Efter firandet nu ikväll gick jag ut till lagårn och gav flasklammet en flarra mjölk. Så nattade jag korna åt Anna så hon slapp gå ut när de hade gäster.


Det är sällan jag nattar korna (går brunstrunda och släcker i lagårn). Men jag hade kunnat sätta mig där nu ikväll å bara njutit av lugnet, tystnaden å tittat på korna när de låg i sina sov ställningar. Man hade kunnat höra en knappnål falla till marken, i andra änden av lagårn, typ.. :p

Så imorrn är dagen jag längtat efter hela veckan, då kommer pappa hit med mina brorsbarn å ska hämta mig. Ska bli så kul att få visa barnen hur jag bor, kossorna så lammen, lammen blir höjdpunkten för de båda tror jag <3 Så är det vårmarknad här imorgon, så vi ska kika där innan vi sen åker mot Tidaholm.

nu ska jag sova, och försöka komma upp tidigare imorgon så ja helt säkert är klar när de kommer.

Gofis! :)

Av Emelie - 12 april 2014 10:44

Nu är de lite lammning igen, två igår och två idag på morgonen. Den ena fick jag hjälpa, då bara huvudet tittade ut på lamm nr 2. Och den första fick trillingar, så små å så sjukt söta <3 Och flasklammet han äter som hejsan. Imorses sprang han inte runt i panik när jag gick in till han, så han förstod att jag kom med mat.

Jag och Gucci har intagit ryggläge, eller ah, jag iallafall. Hon roar sig med sitt "lilla" ben hon fick igår.


Annars brukar de se ut så här...


Hon älskar verkligen att krypa ner under täcket. :) Fick hjälp av Erik (min ena arbetsgivares son) nu på morgonen också. Hade de inte vart för lammning osv så hade vi vart klara tidigt. Så passa vi på att strö hos kalvarna, gemensamboxen i fåravdelningen och lammningsboxarna..

Han är guld värd den grabben! Å han blir nog en bra bonde en vacker dag. För redan nu är han duktig. Hörs knappt när han är med i lagårn å mjölkar i allafall :)

Ovido - Quiz & Flashcards