peterssonemelie

Direktlänk till inlägg 28 december 2013

Dec. 28, 2013

Av Emelie - 28 december 2013 14:35

I vanliga fall hade jag skrivit, ” Äntligen är julen över” då julen tidigare år har vart rätt så jobbig för mig, har väl inte direkt kunnat sätta fingret på varför. Har de senaste 2 julaftnar jobbat av egen vilja, och firat juldagen med min familj. Men detta år jobbade jag även juldagen då jag tyckte att mina arbetsgivare som har småbarn kunde få fira båda dagarna. Men denna jul har inte vart som de förra jularna, klumpen i halsen och magen som tidigare funnits där har befunnit sig någon annanstans detta år! Jag har haft en jätte bra jul, mycket tack vare min kära, våra underbara arbetsgivare så tror jag att det kan ha mycket med att göra att det vart en grön jul.




Kvällen innan julafton firade jag och P med våra arbetsgivare eftersom P skulle åka till Jkpg över jul och fira med sin familj å träffa sina vänner. Vi fick en kaffemaskin med kapslar till, massa choklad och fin fina ölglas av våra arbetsgivare. Och av P fick jag den rutiga kokboken. Där kände jag att det där med julklappar var fulländat för detta år. Haha, och av mig fick P en stock snus och en plånbok i läder. Av hans ansiktsuttryck att döma blev han lyckligast av snuset, han var som ett litet barn på julafton. Att se han så glad gjorde nog hela min jul, för att se någon som rockar hela ens värld lycklig och välmående är värt så jäkla mycket!


Julaftons morgon flöt på så himla bra hos kossorna, trots endast 3 timmars sömn. Umgicks lite med P innan han gav sig iväg till Jkpg. Trodde det skulle vara värre än vad det var när han åkte. Sved ju förstås att veta att vi inte skulle ses på typ en vecka, men det är nog viktigt att man får tid att sakna varandra också.


Kossorna har i alla fall skött sig exemplariskt över julafton och juldan, inget outside the box och inte har det blivit några sena kvällar heller. Och trots att jag jobbade julafton å juldan så fick jag äta julbord både julafton och juldan inne hos mina arbetsivare, så sjukt go mat! Och på julaftons kväll kom min käre far och umgicks lite med mig å vi hade det riktigt trevlig inne hos mina arbetsgivare på kvällen. Finns nog ingen som har så bra arbetsgivare som jag!


Så juldans morgon spenderades i ladugården, väl inne igen så bjöd jag pappa på en riktig mys frukost. Ägghalvor, stekt prinskorv osv. Mums! Sen tog vi en tur till stöva, så han fick se hur bygget utvecklat sig sedan han var här sist. Och han trodde på att det till slut kommer va ett hus att bo i där ;) För det har hänt en hel del sedan han var och tittade sist.


Juldans kväll fick jag hjälp av Claes son i ladugården, allt flöt på hur bra som helst. Vi mjölkade varsin sida i lagårn med 4 maskiner var, så 18.30 kunde jag önska korna god fortsättning och säga tack för mig på en vecka. Mina kompisar anlände 19.20, sen bar det av mot Tidaholm för juldags party. Och vilken jäkla kväll de blev. Han efter den kvällen stryka en vän från min lista, efter 8 års vänskap. Tolererar inte vilken skit som helst..


Annandagen kom alla mina nära hit, då var det dags för mammas julmat och nästintill alla smakade på den småländska hemmagjorda ostkakan jag hade med mig hem som jag och min ena chef Claes gjorde lite innan jul, och den fick riktigt bra betyg :D så fick även jag fira min jul på riktigt. Det bästa av allt är ju att få se glädjen i barnens ögon och de kan med bara en blick bekräfta att julklapparna dög mer än bra : )


Önskar alla mina (få) läsare en riktigt god fortsättning <3

 
 
Ingen bild

Zara

28 december 2013 22:26

Du är världens underbaraste människa & du va värd en bra jul äntligen! Älskar dig ❤

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie - 4 maj 2014 15:52

Hedanefter kommer ni hitta mig på http://nattstad.se/peterssonemelie ...  ...

Av Emelie - 4 maj 2014 15:45

" Kod för att importera min blogg till Nattstad: 3844272048 " ...

Av Emelie - 4 maj 2014 14:44

Z och flasklammet Isa i torsdags när hon hämtade mig. Mina fina ...

Av Emelie - 4 maj 2014 12:59

Haha, så blev det ett sånt där uppehåll igen. Men va gör de tänker jag, den som väntar på nå gott :)   Nu när korna går ute så har jag fortsatt gå upp tidigare, eftersom man aldrig vet vad som händer när de ska gå in i lagårn. Vem eller vilka som...

Av Emelie - 28 april 2014 14:06

Känslan att få skriva ett inlägg från datorn är ju oslagbar, telefonens app är ju himla bra med telefonen och jag är inte rktigt kompisar då den stavar själv så fort den får chansen osv osv..   Jaaa, då har de vart ett uppehåll igen :p Men vet ni...

Ovido - Quiz & Flashcards