peterssonemelie

Alla inlägg den 14 mars 2014

Av Emelie - 14 mars 2014 21:23

Framöver kommer de bli en del lösenords skyddade inlägg, pga olika orsaker. Vill ni ha koden så är det bara att skicka ett mejl - emelie.petersson89@hotmail.se är mejl adressen eller skriv pm på facebook.

Ser också att mina läsare har ökat, väldigt roligt :D och även de dagar jag inte skrivit något har det var en hel del inne å tittat. Vill självklart att ni ska stanna kvar!

Livet är inte helt på topp just nu, så därför kommer jag skydda en del inlägg, där jag kommer skriva om framtiden, mina val i vägskälen framöver och en hel del känslor.

Trött ikväll, känns som att de inte spelar någon roll hur jag beter mig i lagårn. Sällan inne en kväll innan 9. Så tidiga mornar, de tär. Så en hemskt hemlängtan, vill också ha fredags mys, någon att komma "hem" till. Känner mig ständigt väldigt ensam bara :/ men men, framtiden får utvisa helt enkelt..

Trevlig kväll på er, alla ca 35 ständiga läsare :) haha..

Av Emelie - 14 mars 2014 12:57

Nu har tackorna nog mjukstartat lammningen, en föddes igår morses. När jag väl fått tag på henne var hon så uppe i varv och hade nog hållt på en stund, så när jag fått omkull henne hjälpte jag henne att få ut den. Lammet va slött och ville inte komma igång, så får man lyfta upp den i bakbenen för att få ut eventuell vätska och slem som hamnat i luftvägarna, direkt när jag la ned lammet på backen började den bräka Hej vilt och Mamman (första lammare) fattade inte alls vad hon skulle göra med den. Så så fort hon fått klövarna mot backen igen drog hon till sina kompisar. Ringde Anna så fick hon komma med valtra (vallhunden). Anna fick tag i tackan och när vi stängt in henne å lammet i en egen box tyckte hon nog att vi inte va riktigt kloka "vad ska jag göra med den här? Den är ju skit äcklig!" Så stampa hon i backen och försökte stånga lammet. Så när lammet efter en stund ställde sig fick vi hjälpas åt att hålla tackan så lammet fick äta. Så någon timme senare fick den dricka själv! :) och nu försvarar hon å skyddar den som om hon inte gjort något annat.

Så imorses föddes de en till, ett litet ljusgrått bagglamm :) denna hantering efteråt va dessto lugnare, hon har lammat innan.

Så mysigt med lammningen !


Färsking! <3

Nu ska "barnmorskan" vila en stund. Det är hon värd :)


Väntar ivrigt på att "pricken" ska lamma :) hon har vart med ett tag, ända sen jag jobbade åt mina arbetsgivare första gången, dvs 3 år. Han är så fin!

Ovido - Quiz & Flashcards