peterssonemelie

Alla inlägg under mars 2014

Av Emelie - 17 mars 2014 23:24

Idag har vi provmjölkat, Per från Semin var här och kontrollerade lite. Det är ju de som hämtar våra provkoppar. Frågade var det var han kollade, fick inget specifikt svar. "Lite allt möjligt". Haha. Han skrapade lite skit å undrade nog vad jag sysslade med i början av mjölket. Han var inte ensam om de. Var tvungen att stanna upp å ge mig själv en "örfil". Jisses va uppstressad jag var, över vad vet jag inte. Men jag och förändringar går inte alls hand i hand.

Fumlar mest bara när jag blir stressad också :( men väl på baksidan så hade jag lugnat ner mig och kom in i mitt esse, och hittade tillbaka till mig själv :p

Tänkte i allafall visa er vår fina barnkammare som tackorna som lammat får komma till när de vart i sina lammnings boxar nån dag. Så underbart mysiga är de med sina lamm <3


Så kalvarna mittemot :)

Gucci tyckte nog också boxen såg mysig ut !


Tackan blev dock inte lika glad över besöket, så Gucci lär inte gå in där fler gånger.

Idag flyttade Anna över ytterligare 2 tackor som har 2 lamm vardera, de fick ko band att ha på sig då inte öronmärkena kommit än. Så då kan vi verkligen ha koll på att de två tackorna tar hand om båda sina lamm ordentligt.

Bekväma som ligger ner och äter :p


Nu har vi bäddat ner oss, jag å min gofis ? dags att sova. Provning imorrn bitti också. Då är det bäst att vara på topp..

Gooooo natt :)

Av Emelie - 15 mars 2014 22:53

Ny äten, ny duschad, insmörjd och luktar nu goare är den ljuvaste blomma på en somrig äng :p haha!

Innan jag gick in från lagårn förut så lammade dagens första tacka, dubbelt upp blev de. När jag upptäckte henne hade hon bara lammat en, så på väg fram la hon sig och en minut senare var nr två ute :) skönt när de går av sig självt. Byggde box, tog lammen å hon följde snällt efter. Och när jag schasat ut de 4 stycken, som nyfiket gått in i boxen under tiden, medans jag hämtade tackan å lammen 10 meter bort så kunde jag stänga in henne å sina två färskingar :) ibland blir man helt fascinerad, att ett litet litet lamm kommer ut, likaså när kalvar föds, så dröjer de inte många minuter innan resningsförsöken kommer. Otroliga djur!

Jag och P har kört djur idag och flyttat om lite här "hemma" bland damerna. Köree ner 4 till utgården och fick med oss 5 hem. Vi hade ett tombås innan, så nu är alla bås fyllda. Givetvis gick djurkärran sönder också, så han som äger gården var hygglig och lånade ut sin. Snälla mojje :) Så ikväll vart de sent, igen. Så nu är jag seg hela jag! Ska bli sååååå skönt med sovmorgon på måndag. Än skönare med helg sen på torsdag.

Så till nåt lite mindre trevligt :/ det har blossat upp ringorm på mig igen. Ringorm är en slags hudsvamp, nötkreatur har ofta de och de smittar tyvärr till oss människor. Korna har ju haft de så när jag fick de första gången var jag inte förvånad, men nu, andra gången på kort tid är de inte lika kul :/ massa små fläckar på halsen ! Usch å fy å blä.. Men de som inte dödar härdar säger dom som vet :)


Dags att krypa ner med min gofis! Gonatt

Av Emelie - 14 mars 2014 21:23

Framöver kommer de bli en del lösenords skyddade inlägg, pga olika orsaker. Vill ni ha koden så är det bara att skicka ett mejl - emelie.petersson89@hotmail.se är mejl adressen eller skriv pm på facebook.

Ser också att mina läsare har ökat, väldigt roligt :D och även de dagar jag inte skrivit något har det var en hel del inne å tittat. Vill självklart att ni ska stanna kvar!

Livet är inte helt på topp just nu, så därför kommer jag skydda en del inlägg, där jag kommer skriva om framtiden, mina val i vägskälen framöver och en hel del känslor.

Trött ikväll, känns som att de inte spelar någon roll hur jag beter mig i lagårn. Sällan inne en kväll innan 9. Så tidiga mornar, de tär. Så en hemskt hemlängtan, vill också ha fredags mys, någon att komma "hem" till. Känner mig ständigt väldigt ensam bara :/ men men, framtiden får utvisa helt enkelt..

Trevlig kväll på er, alla ca 35 ständiga läsare :) haha..

Av Emelie - 14 mars 2014 12:57

Nu har tackorna nog mjukstartat lammningen, en föddes igår morses. När jag väl fått tag på henne var hon så uppe i varv och hade nog hållt på en stund, så när jag fått omkull henne hjälpte jag henne att få ut den. Lammet va slött och ville inte komma igång, så får man lyfta upp den i bakbenen för att få ut eventuell vätska och slem som hamnat i luftvägarna, direkt när jag la ned lammet på backen började den bräka Hej vilt och Mamman (första lammare) fattade inte alls vad hon skulle göra med den. Så så fort hon fått klövarna mot backen igen drog hon till sina kompisar. Ringde Anna så fick hon komma med valtra (vallhunden). Anna fick tag i tackan och när vi stängt in henne å lammet i en egen box tyckte hon nog att vi inte va riktigt kloka "vad ska jag göra med den här? Den är ju skit äcklig!" Så stampa hon i backen och försökte stånga lammet. Så när lammet efter en stund ställde sig fick vi hjälpas åt att hålla tackan så lammet fick äta. Så någon timme senare fick den dricka själv! :) och nu försvarar hon å skyddar den som om hon inte gjort något annat.

Så imorses föddes de en till, ett litet ljusgrått bagglamm :) denna hantering efteråt va dessto lugnare, hon har lammat innan.

Så mysigt med lammningen !


Färsking! <3

Nu ska "barnmorskan" vila en stund. Det är hon värd :)


Väntar ivrigt på att "pricken" ska lamma :) hon har vart med ett tag, ända sen jag jobbade åt mina arbetsgivare första gången, dvs 3 år. Han är så fin!

Av Emelie - 12 mars 2014 10:03

Hur svårt kan de va å sluta fuska med maten? Tillföra sånt som inte ska vara där å framför allt, skriva att det är något på förpackningen som i själva verket är något helt annat!? Ni minns väl "hästskandalen" ?

Så nu, bland de heligaste som finns i mitt kylskåp, grädden! Det är så skönt tycker jag att fler å fler får upp ögonen på den verkliga kvalitén i svenska råvaror. Men så blir jag arg när de svenska företagen sätter sig i skiten genom å göra så här. Ajabaja!!

http://www.aftonbladet.se/matvin/karinahlborg/article11765337.ab

Av Emelie - 11 mars 2014 10:56

Det bästa som finns på morgonen när man går från lagårn är när det är nystrött hos kossorna, de har fått ny mat och alldeles tyst å lugnt i lagårn när man stänger å går.

Då kan man med gott samvete gå in och lägga sig under täcket en stund :)

Fick lite övernattningssällskap i natt, skönt med härligt umgänge :)

Det gick lugnt att mjölka imorses å Upprullaren skötte sig! Thank god.

En som har kalvat när jag vart ledig, en röd madame, 559. Vi har aldrig riktigt klickat, så var väl inget halleluja moment :p Menmen..

ett lamm till också :D det är desto roligare! De är så sjukt söta, jag har verkligen svårt att se mig mätt på dom :) detta lammet är lika pigg som den första, oturligt nog dog ju nr 2 :/ livet är inte alltid rättvist.

Nu ska jag passa på å umgås med min going innan hon ska åka sen <3 älskade vän, älskade kusin. Du är verkligen den bästa vän man kan få!


Av Emelie - 11 mars 2014 00:14

Efter ca 4 timmars bilresa, med ett kort stop. Vi skulle egentligen åkt på förmiddagen. Men så ville både jag, B och S att vi skulle åka efter att J kommit hem från jobbet. Blev smidigare så också då vi fick lite mat i magen innan vi åkte.

Var med S och hämtade Zeb på dagis innan idag, var ju med dom där när han skolades in så det var ett kärt återseende. Utanför dagisets "galler" harvades de på en åker. Så jag antar, att nu är de vår?! :)

Efter dagis å hemma igen satt vi ute i över en timme i solen och bara va. Riktigt gött :)


Kommer bli segt att gå upp imorrn bitti. Får packa upp å greja med resten imorrn bitti efter kossorna. Gucci njuter nog mest av att vara hemma, hon har myst ner sig under täcket redan! Mys Mys mys <3

Ovido - Quiz & Flashcards