peterssonemelie

Alla inlägg under mars 2014

Av Emelie - 23 mars 2014 22:01

Så var det dags igen, söndag. Liten klump i magen. Hela ledigheten har snart gått och som vanligt blev inte denna ledighet som jag tänkt. Sista sovmorgonen och sista morgonen hos mamma. Sen väntas 9 dagars jobb, eller ja, 8 för måndag morgon har jag ju sovmorgon och sedan jobbar jag ju bara torsdag morgon sista dagen innan ledig igen. Fast den första dagen tillbaka på jobbet brukar vara den värsta, då längtar jag hem. Sen rullar de på. Men nu är jag ju numera helt själv i huset, på gott å ont. Tur Guccis närvaro gör allt lite enklare.


De sista har jag nog förträngt ganska mycket, knuffat undan saker, som jag gjort förr också, som jag vet inte är nyttiga att skjuta på. Jag är ett levande bevis på att man ska ta tag i problem och välmående direkt.


Annars började ju dagen helt perfekt idag, min fina och gravida vän A ringde och väckte mig, det var bara upp å hoppa, håret stod åt alla håll, likblek och fortfarande grusig i ögonen. När hon kom stod jag i duschen, å här är vi inte blyga. Inte varje dag man har en som sitter på toaletten å tjötar när man sitter i badet :p


I Skövde hittade vi lite mamma kläder till henne så hon klarar sig en tid framöver, vi besökte babyproffsen och avslutade vår tripp med Max. Tillbaka i Tidaholm åkte vi och hämtade våra hundar, jag Gucci å A Bob. Sen åkte vi till en inhägnad rastgård så de fick leka en stund. Blev ganska kortvarigt då solen höll på att gå ner och de blåste ganska kallt. Så denna kväll har jag haft en trött hund.


När jag och Gucci kom hem höll mamma på att skura golven, och hennes tassar var inte direkt rena så passade på att testa hundschampoot jag fick med i dog bagen, hon var jätte duktig där hon stod i badkaret. Inte ett ljud sa hon. Men schampoot lukta inte direkt blomsteräng, då luktar nästan blöt hund goare ;) Haha, ungefär som schampoot jag fick på VC i torsdags för ringormen i hårbotten, luktade som om jag rullat skallen i gammal aska efter och håret vart som svinto.


Nu ska jag slänga ut lite krokar, när jag ändå sitter vid datorn och passa på att umgås med mor lite innan hon går å lägger sig.


Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll ! :-*


   Min fantastiskt fina, duktiga och älskade lilla vän!

Tack vare de du ger mig varje dag tänker jag ge dig allt jag kan <3

Av Emelie - 23 mars 2014 02:34

Ikväll har jag vart med Z och B på revyn som nu går av stapeln på vår biograf, där de också har en scen för framträdanden. Detta år var den röda tråden i revyn en hyllning till vår allas "poet" och "raggarkung" Errol Nordstedt men mest känd som Eddie Meduza. De spelade gasen i bötten, timber, flickan i huset mittemot, några till fina betar samt ett medley. Nån låt gjorde de en egen tolkning av, men ett original är alltid original :) vår kära polismästare kullsvik blev omtalad i såväl humorsketch som i låten gasen i botten. Hahaha! Så jävla roligt. "Familyfår"..

Eddie Meduza förknippas en del med Tidaholm, just för att han bott här en del av sitt liv. Namnet velinga kanske säger er något, ni som lyssnar på Eddie, Velinga ligger strax utanför Tidaholm. En som spelade under revyn var också en av de Eddie spelade med under sin tid i Tidaholm.

Hursomhelst, jävligt lyckad revy! Men det bästa av allt var anledningen till att vi överhuvudtaget var där, fortsättning följer :)



Efter revyn blev de käk hos mamma å de där "förbannade" (som Z sa minst 10 gånger) kortspelet Gin Rummy. Jäkla tidsfördriv. Har haft en riktigt skön kväll, hoppas ni haft desamma :) go natt. Puss!

Av Emelie - 22 mars 2014 13:47

Dagligen får jag höra "du måste gå vidare".. Lätt för er att säga! Det är en jävla utmaning när man ständigt blir påmind om det man helst av allt i hela jävla världen vill ha. Men jag tänker göra det på mitt sätt denna gången, även om det innebär att jag måste ge upp saker som jag inte någonsin skulle kunna tänka mig att leva utan också.


Du kan ta det där snacket du sa till mig och köra upp de någonstans, om att du tyckte om mig osv, för hade du verkligen tyckt som så hade du kämpat lite till, inte gett upp 4 dagar senare typ. Men juste ja, du hade ju bara mig under den där tiden för att du hade en taskig relation till "din familj", för att du inte kunde vara inne hos dom.


Det värsta är, att hur mycket jag hyser agg mot honom, så tar alltid den där jävla längtan över, begäret kommer alltid tillbaka, längtan efter att bara få ha han trots att det han sa, som gjorde så jävla ont. Alla andra förälskelser innan i mitt liv och svek kan slänga sig i väggen, inget har innan gjort så ont som det du sa.


Men jag tackar dig faktiskt för att du flyttade ut, att vi inte pratar mer än nödvändigt och för att du har det "bra" med din familj nu, vänj dig! För det finns ingen återvändo till mig, någonsin igen. Jag kommer aldrig se på dig igen som förr, aldrig ta en enda chans till att få ha dig, om så bara lite, någonsin igen.


 


Och jag ska se till att det aldrig råkar inträffa heller. :)


Livet har så jäkla mycket att ge, har dessa lediga dagar verkligen tänkt på vad jag har i mitt liv, vad jag har att vara tacksam över.


- Några få vänner, men de finaste dessutom. Behöver inte ha en hel hop, de jag har är de bästa :)

- Jag har min älskade lilla jycke, min livskamrat, den jag vet aldrig kommer svika mig och som jag vet älskar mig mer än vad hon älskar sig själv. Jag är så glad att hon finns, för de riktigt usla dagarna, så är det henne jag har att tacka för de leendena jag ler de dagarna <3 Ingen kommer någonsin ersätta din plats i mitt liv.

- Min underbara familj, föräldrar som fått stå ut med mer än vad vissa andra föräldrar aldrig får uppleva med sina barn.

- Jag är jag, och jag duger som den jag är! Att jag var beredd att faktiskt ändra mig helt för att jag trodde det skulle göra saker bättre är jag glad för att de aldrig skedde.


- Jag har upplevt mycket i mitt liv, som vissa aldrig kommer få uppleva, på gott och ont. Många saker har vart självförhållade, men de har ändå gjort mig till den jag är. Jag har fått ta mycket onödig skit i mitt liv och vart nere på botten pga upplevelserna, men det har gett mig ett otroligt slitstarkt skinn på näsan, tillåter inte längre vem som helst att sätta sig på mig och jag har blivit bättre på att inte krusa folk.




Ne, nu ska jag se till att de blir något bra av denna dagen också! Hoppas alla får en skön lördag. Puss!


 



Av Emelie - 21 mars 2014 19:08

Nu har vi vart iväg, jag, Edvin, Alva (brorsbarn), Erik (lillebror), mamma, två mostrar och 4 kusiner varav 3 bara spelade på bowlingen :)


De hade ju såna där stop i rännorna och jag var med å svingade klotet någon gång också trots att bara barnen fick spela. De hade så hiiiiiimla roligt å deras glädje veekligen smittade av sig! Så himla kul :D och när Frida (min svägerska) hämtade barnen visade Alva upp ett gammalt diadem hon fick av mig, ett rött med tygblommor på, så sa hon stolt till sin mor - Emelie är bäst! Haha. Woho! Inte lätt å ligga på topp menar ja ;)

Mina brorsbarn, eller syskonbarn överhuvudtaget, betyder så sjukt mycket för mig! Skulle kunna gå genom eld å vatten för dom och jag känner en stor stolthet i att få ha såna fina ungar i mitt liv. Så tycker jag de är så komiskt att Alva är en kopia av mig. Min lilla skrotunge :)


Det går aldrig att få lika bra bilder med mobilen som kameran, tyvärr :/ glömde ju givetvis den hemma. Nu ska jag bort till mina 2 fina vänner å käka lite mat å kolla nån rolig film . Mys! <3

Av Emelie - 21 mars 2014 12:17

Bakade ju två jätte goa kakor igår. Den ena en klassisk cheesecake och den andra kladdkaks cheesecake.


 


Jag gillar ju att exprimentera när jag bakar och lagar mat, i den klassiska cheesecaken skulle det vara naturell kesella, men bytte ut den mot smaksatt kesella, hallon. Så tillsatte jag även en hel pressad citron i fyllningen.


Klassisk (min omgjorda) cheesecake -


Sätt ugnen på 175 grader


Botten


10 St digestive kex

75 gram smält smör

Mixa kexen till smulor och blanda sedan ner dom i det smälta smöret. Denna blandning ska sedan tryckas ut i en bakform, med löstagbar kant (mamma hade ingen sådan hemma så jag gjorde min i en vanlig form) 24 cm i diameter.

Grädda botten i mitten av ugnen i ca 7 minuter.


Fyllning


500 gram kesella hallon

2 st ägg

3/4 dl socker

saften från en hel citron

Vispa kesellan, ägg, socker och citronsaften jämt. Häll smeten i formen och grädda i ytterligare 25-30 minuter.

Låt svalna i 15 minuter.


Topping


4 dl creme fraiche

1 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

Blanda samman och bred ut på kakan. Gräddas i ytterligare 15-20 minuter.


Låt kakan sedan svalna, ställ i kyl över natten och ät den när den är helt kall. Då är den absolut godast! Och garnera sedan valfritt :)


Kladdkake cheesecake -


Denna kakan görs i två steg. Kladdkakan först. Första gången jag gjorde denna trodde jag att jag gjorde helt fel, då gladdkakan fortfarande var helt vattnig när jag tog ut den ur ugnen för att hälla i "ostsmeten", men sedan när den var klar och hade svalnat och stelnat helt förstod jag varför. Resultatet blev hur bra som helst!


Kladdkakan

150 gam smör

2 st ägg

3 dl socker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1.5 dl vetemjöl

4 msk kakao

Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vaniljsocker, bakpulver, kakao och vetemjöl tillsammans och vispa sedan ner de torra ingridienserna i sockersmeten. Häll i smöret och vispa till en jämn smet.

Bröa en form och häll i chokladsmeten, grädda i 15 minuter på 175 grader.


Cheesecake fyllning

2 ägg

saften från en hel lime

1 tsk vaniljsocker

3/4 dl socker

400 gram philadelphiaost

Vispa ägg. lime, vaniljsocker och socker. Rör ner osten och vispa tills smeten är jämn och klumpfri. När kladdkakan gräddats i 15 minuer, ta ut den ur ugnen och häll i ostsmeten. Som sagt, hellre att kladdkakan är för lös än för fast. När man häller ner smeten i kladdkakan så lägger den sig som ett "mittenlager". Denna kaka är inte svår att lyckas med. Kakan ska sedan gräddas ytterligare 30 minuter. Första gången jag gjorde denna, efter en stund i ugnen, när jag hällt i ostsmeten, så syntes det inte på kakan att det var någon ostsmet i. Den liksom försvann ;) Så igår när jag bakade den hade jag nog inne kladdkakan lite för länge.


Men smakresultatet blir detsamma :)


  

Nu ska jag och min älskade brorsdotter titta på aristocats och mysa en stund, hon har lite problem med magen för tillfället stackarn och vill inte gå till dagis, så för att brorsan (som idag är i sthlm på fiskemässa)eller hans fru ska slippa vara hemma så sa jag att hon kunde sova här i natt. Så igår kväll kom hon, min lilla kopia ;) Senare kommer hennes storebror Edvin, och vid 5 ska jag ta med de 2 samt min lillebror till bowlinghallen så de får roa sig lite.


Ha en skön fredag :D

Av Emelie - 20 mars 2014 23:10

Igår morses när jag kom till lagårn var det en som hade kalvat, samt en som lammat. En kvigkalv och tackan fick dubbelt upp ! Allt på samma gång givetvis. Även om man kan tycka att det kanske kunde vart på eftermiddagen eller en annan dag så var det inte helt oväntat, man har liksom en magkänsla ibland, man känner på sig att något väntar när man kommer till lagårn. Och på väg till lagårn när jag gick förbi hörde jag flera roma dovt därinne, också ett tecken på att något hänt då jag aldrig hör något annars. Rätt hade jag, där låg hon, relativt nyfödd och väntade på mig på spalten.


Så det var bara att bygga en box till tackan, ta lammen så hon kom efter, hämta mat, vatten och halm. Jodopaxen och slänga ett vakande öga så hon vet vart sina lamm är osv. Sen bygga en box till kalven, hämta skottkärran, så få i henne i skottkärran, vilket inte var så lätt då hon var hal som en ål ;) haha. Tur att en rikti käring reder sig själv.


Men när alla de där "småsakerna" är gjorda så är man rätt jäkla nöjd med sin själv efteråt. Se lammen dia på sin mor. Det är ju de som är de fina med lammningen, när tackan väl är själv med sina lamm sköter de sig själva förutom vår service med vatten och mat samt en hel del kel deklart.


Men idag, på eftermiddagen ringde min chef och frågade ifall jag sett något på den nykalvade imorses. Inget. Så berättade hon att hon en halvtimme efter att jag åkt från gården gått ut och hittat henne i kalvförlamning. Då känner man sig inte som världens bästa djurskötare direkt, jag som var så glad när jag åkte. Nystrött överallt, lite småstäd osv i lagårn, jag trodde ju att alla djur var nöjda å glada när jag åkte. Så händer nåt sånt, och jag tar på mig sånt där fullständigt. Tar skulden. Vet att de fort kan vända, att de kan gå från piggelin till vrak på nolltid. Men ändå, jag kan inte låta bli att känna skuld :/


 


Lilla rymlingen som kommer å går precis hur hon vill i "barnkammaren"..


Men förutom ångesten över kosssan och en himla massa spring mellan mamma å stan så är det väldigt gött med ledigt, än skönare ska det bli att få sova ut imorgon <3 Fick ett bakryck innan, bakade en klassisk cheesecake och en kladdkake cheesecake. Slänger upp recepten imorgon !


 


Nu ska jag göra som min övernattningskompis å Gucci, sova :) Godnatt.


Av Emelie - 20 mars 2014 16:51

Jaa, som rubriken lyder. Sedan jag gick på ledigt å kom till Tidaholm har jag sprungit mellan mamma å stan som en yr höna känns de som.

-Vårdcentralen å hud "specialist" 13.30 Pratade om ringormen å hon kollade över allt, dvs halsen och hela hårbotten . Fick en salva med kortison i utskriven och ett schampo. Så nu hoppas jag bara, färdigbehandlad om ca 6 veckor, hurra! Äckliga ringorm :(

Hem å äta, fika lite å sen iväg igen.

- De där härliga cellprovet de tar på livmoderhalsen för att så tidigt som möjligt upptäcka livmoderhalscancer. Så nu är de bara att vänta i mellan 1 och 2 månader på svar. Det är ju definitivt inte de roligaste jag gjort, hatar att lägga mig i den där stolen å minns första gången med skräck. Men det är ju deras jobb, deras vardag.. så för dom är de ju som när jag mjölkar korna, hur jävla skevt de än låter. Och jag rekommenderar verkligen alla att göra provet om ni får en kallelse. Obehagligt vare, men nu är de gjort å behöver inte göras igen på 3 år. Yay!


Fram till stan igen, handla, möta moster å kusiner. Tillbaka till mamma igen och sen ska de bakas.

Av Emelie - 18 mars 2014 12:57

När jag var ute efter sista inlägget förut så låg där ett litet lamm i boxen, en liten tacka, så skönt när de fixar det själva :) jodopaxade lammet, å modersinstinkt har hon i allafall för hon försökte stånga mig när jag tog i lammet. Gav henne lite nytt vatten och kollade över övriga tackor.

Så nu var de lugnt igen :)

In å ut, ut å in är det idag. Dags att åter klä på sig och knalla ut. Semin kommer och hämtar prov kopparna, i samband med de kör vi dr (dräktighets) undersökning och Avhorning på några kalvar.

Uselt väder, så att jag har å göra inne ger mig inget dåligt samvete alls :)

Ovido - Quiz & Flashcards